088 965 2347

info@excelsior-medical.com

София

ул. Николай Коперник 9, 1113

Отстъпка от 25% на всички изследвания с DXA скенер за пациенти с онкологични заболявания в МЦ „Екселсиор“

Пациентите с онкологични заболявания са сред хората, които в резултат на провежданите им лечения са особено предразположени към развитието на остеопороза.

За лечението на онкологични заболявания като рак на гърдата или на простатата, при които хормоните играят важна роля в растежа на раковите клетки, се прилага т.нар. “хормонална терапия“ или по-точно антихормонална терапия. При нея се използват лекарства, които предотвратяват растежа на раковите клетки, като нарушават, блокират или спират механизма на специфичния хормон, който „храни“ лошите клетки. Най-често става дума за хормоните естроген или тестостерон, чието намаляване допринася за загубата на костна маса и плътност. По този начин хормоналните терапии могат да причинят увреждане и слабост в костите и да увеличат многократно риска от фрактури и развитието на остеопороза.

Други фактори, които допринасят за загубата на костна маса при тези пациенти, могат да включват:

  1. Последствия от химиотерапия, лъчетерапия и кортикостероиди;
  2. Рак на костите;
  3. Рак, който се разпространил в дадена кост.

Тези рискови фактори не зависят и не могат да бъдат променени от пациентите. В нашия медицински център имаме специално отношение към хората, които преминават или са преминали през лечение на онкологично заболяване. В знак на съпричастност предоставяме перманентна отстъпка от 25% от цените на всички изследвания за тези пациенти.

Заповядайте в нашия кабинет по остеодензитометрия, споделете ни за диагнозата си и се доверете на нашата грижа за качественото проследяване на здравето на Вашите кости!

No Comments

Leave a Reply