088 965 2347

info@excelsior-medical.com

София

ул. Николай Коперник 9, 1113

 

Д-р Марчела Колева

Oнколог

Д-р Марчела Колева е специалист онколог с над 30 години медицински опит. Извършва лекарствено лечение на солидни тумори и има насоченост към нестандартни случаи, включително редки локализации, наличие на повече от един тумор и т.н. Предлага възможности за включване в международни програми за лечение на по-редки онкологични състояния.

Прави комплексна оценка на състоянието на пациента и степента на разпространение на злокачественото заболяване. Консултира относно последователност на лечебните процедури, продължителност на лечението, режим на хранене и двигателна натовареност, насоки за генетична консултация, препоръки за превенция. 

 

Образование

Завършва Медицински университет София през 1992 г. и има придобити специалности Вътрешни болести и Медицинска онкология. Специализирала е във водещи институти по Онкология в България, Австрия, Испания, Обединеното кралство.

 

Квалификации

Основател и председател на етична комисия към клуб „Млад онколог“;

Председател на управителен съвет на Сдружение по интервенционална онкология;

Член на Източно европейски професионални сдружения, Европейска асоциация по онкология, Американска онкологична общност.

 

Биография

Д-р Колева е автор и изпълнител на програма за рехабилитация на пациенти с онкологични заболявания „Виктория“ и е един от основателите на системно преподаване на Медицинска онкология в хорариум на студенти по медицина към ВМА София. Автор е на статии за лечение на солидни тумори, ръководства и учебници по онкология. От 2012 г. до 2013 г. работи в МБАЛ „Сердика“ в отделение по Медицинска онкология. До 2018 г. е завеждащ на отделението по Медицинска онкология в УМБАЛ „ИСУЛ – Царица Йоанна“. Практикува в МБАЛ „Света София“. 

Моля, носете с Вас на прегледа предходната медицинска документация, с която разполагате.