088 965 2347

info@excelsior-medical.com

София

ул. Николай Коперник 9, 1113

НОВО предложение за спортисти в МЦ „Екселсиор“!

За нас е удоволствие да Ви представим най-новото ни пакетно предложение, насочено към професионални спортисти и активно спортуващи мъже и жени, които целят рекомпозиция на тялото си – изграждане на повече мускулна маса за сметка на мазнини.

При професионални спортисти дори малки промени в състава на тялото могат да окажат значително влияние върху спортните постижения и здравето в бъдеще. Проследяването на телесния състав само за няколко минути с DXA изследване предоставя ценна информация, която може да помогне на спортисти, треньори и инструктори да коригират тренировъчните програми и хранителните режими за спортисти с високи постижения.

Изследването на състава на цялото тяло с DXA скенер е идеален инструмент за визуално и количествено проследяване на Вашия хранителен режим и напредък в областта на спорта, дори да не сте професионални спортисти. То позволява прецизно изчисляване на нарастването на мускулната („чиста“) маса спрямо намаляването на мастната тъкан, когато се стремите към здравословна рекомпозиция на тялото.

Знаете ли, че спортистите често попадат в рисковата категория за развитие на остеопороза? Прекомерното физическо натоварване, съчетано с дългосрочен енергиен дефицит, може да доведе до намаляване на количеството на естроген и менструални нарушения при жените, както и до намаляване на количеството на тестостерон и потискане на репродуктивната функция при мъжете, което от своя страна води до прогресивна загуба на костна маса. Развива се т.нар. синдром на „Женска или мъжка спортна триада“, който води до остеопороза в крайните си фази и е свързан с последваща увеличена чупливост на костите.

Ранната диагностика е съществен фактор за предотвратяване на прогресията до сериозните крайни фази на триадата, в това число и развитието на остеопороза. При спортистите от риско­вите групи се препоръчва изследване на костната минерал­на плътност възможно най-рано, за да се предотврати по-ната­тъшната загуба на костна маса и влошаване на състоянието. Златният стандарт за измерване и проследяване на костната минерална плътност е двойноенергийната рентгенова абсорбциометрия (DXA) на телата на прешлените на гръбначния стълб и проксималната част на бедрената кост.

За да удовлетворим потребностите на спортистите във връзка с проследяването на състава на тялото от една страна и превенцията на остеопороза от друга, в МЦ „Екселсиор“ въвеждаме нов специален пакет от изследвания за спортисти, който включва:

  1. Остеодензитометрия на цяло тяло / total body composition scan, както и
  2. Остеодензитометрия на гръбначен стълб и шийката на бедрена кост

на специална обща цена от 160 лв.

Бъдете внимателни и грижовни към здравето на тялото си.

Заповядайте при нас!

No Comments

Leave a Reply